...που οι γονείς θα ήθελαν να γνωρίζουν
Σαφώς και γίνεται. Αν και η αισιοδοξία δεν περιέχεται στο γενετικό μας κώδικα, δεν είναι κληρονομική, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό που διδάσκεται, κυρίως από το άμεσο περιβάλλον των παιδιών. Ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, σε μια εποχή που επικρατεί ο αρνητισμός, είναι σημαντικό να μεγαλώσουμε παιδιά με αισιόδοξο τρόπο σκέψης.
Επειδή εμείς οι γονείς είναι πιθανό να του δημιουργούμε το άγχος της τελειομανίας, όχι απαραίτητα με λέξεις, αλλά με τον τρόπο που λειτουργούμε.
Όλοι κάποια στιγμή αισθανόμαστε  ότι φτάνουμε στα όριά μας... Μαζεύουμε... Μαζεύουμε... Εκνευριζόμαστε γιατί χάσαμε μια ευκαιρία ή μια δύσκολη μάχη και μας φταίνε όλα... Εκτροχιαζόμαστε... Αυτή η τόσο επίπονη εμπειρία είναι πολύτιμη για την εξέλιξή μας!
Το άγχος μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά, ως παράγοντας εγρήγορσης και υπενθύμισης φροντίδας του εαυτού μας και των σκέψεών μας. Κάποιες φορές, ωστόσο, κάνουμε έντονες σκέψεις και υπεραναλύουμε καταστάσεις, προκαλώντας αδικαιολόγητο άγχος στον εαυτό μας. Άλλες φορές, αφήνουμε να μας επηρεάζει ο τρόπος με τον οποίο μας αντιμετωπίζουν και προσδιορίζουν οι…
Η αξία της τάξης Ανεκτίμητη και η συμβολή της τεχνολογίας στη μάθηση Σημαντική. Η εποχή του COVID-19 μας υπενθύμισε ότι η γνώση δεν περιορίζεται σε τέσσερις τοίχους και η προσαρμογή στα δεδομένα της εποχής είναι το πρώτο βήμα για την πνευματική εξέλιξη των μαθητών. Μας έδωσε την ευκαιρία να εφαρμόσουμε…
Γιατί το παιδί μου είναι συνέχεια στο κινητό και δεν μου δίνει σημασία; Γιατί αρνείται να μου μιλήσει;
Δεν γίνεται… Και θα σας εξηγήσω το λόγο μέσα από ένα παραμύθι. Μια φορά κι έναν καιρό…

Η παιδεία είναι δεύτερος Ήλιος για τους Ανθρώπους.

Πλάτων

Online και Φυσικές Τάξεις

Η αξία της τάξης και της φυσικής παρουσίας σε αυτήν είναι πραγματικά ανεκτίμητη! Η γνώση και η εκπαίδευση, όμως, δεν περιορίζονται σε τέσσερις τοίχους. Το Σχολείο μας προσαρμόστηκε με επιτυχία στις ανάγκες της εποχής για εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (online lessons) και παρέχει τη δυνατότητα επιλογής τάξεων με φυσική παρουσία, καθώς και  διαδικτυακών μαθημάτων.

Αίτηση Εγγραφής Μαθητή