Η Τεχνολογία είναι τα Φτερά που Απογειώνουν την Εκπαίδευση

08 Ιουλ 2020
Η Τεχνολογία είναι τα Φτερά που Απογειώνουν την Εκπαίδευση

Η αξία της τάξης Ανεκτίμητη και η συμβολή της τεχνολογίας στη μάθηση Σημαντική. Η εποχή του COVID-19 μας υπενθύμισε ότι η γνώση δεν περιορίζεται σε τέσσερις τοίχους και η προσαρμογή στα δεδομένα της εποχής είναι το πρώτο βήμα για την πνευματική εξέλιξη των μαθητών. Μας έδωσε την ευκαιρία να εφαρμόσουμε την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία και να διαπιστώσουμε τα οφέλη της.

  • Η επαφή με την ξένη γλώσσα, η επικοινωνία με τους συμμαθητές και η κοινωνικότητα βοήθησαν τα παιδιά να επιστρέψουν στην ασφάλεια της καθημερινότητάς τους και να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εκπαιδευτική διαδικασία με χαρά.
  • Μαθητές που είχαν συνδέσει το διαδίκτυο μόνο με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια συνειδητοποίησαν σταδιακά την χρήση του στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Τα online μαθήματα βοήθησαν τους ντροπαλούς μαθητές να εκτεθούν και να μιλήσουν πιο δυνατά και αποφασιστικά, τόσο στα προφορικά όσο και στην παρουσίαση εργασιών.
  • Μαθητές που απουσίαζαν από την φυσική τάξη για ποικίλους λόγους δεν έχασαν κανένα μάθημα.
  • Οι μικροί μαθητές προσαρμόστηκαν αμέσως τόσο στην ασύγχρονη εκπαίδευση όσο και στα online μαθήματα, αποδεικνύοντας πόσο αποτελεσματικά μπορούν να μάθουν δεξιότητες πληροφορικής (computer skills) παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω.
  • Όσο πιο θετικοί και ανοιχτοί ήταν οι γονείς στην χρήση τεχνολογίας στην εκπαίδευση, τόσο μεγαλύτερη ανταπόκριση, ενθουσιασμό, αλλά και καλύτερη επίδοση είχαν τα παιδιά.
  • Ο συνδυασμός ασύγχρονης (platform) και σύγχρονης (zoom) εκπαίδευσης βοήθησε τους μαθητές να αποκτήσουν απαραίτητες δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως δεξιότητες διαχείρισης χρόνου και αυτονομίας.

Αν και η φυσική τάξη και επαφή είναι μαγική, η τεχνολογία στα χέρια δασκάλων που αγαπούν τη δουλειά τους και τους μαθητές τους  μπορεί να κάνει τη διαφορά. Γιατί ο δάσκαλος αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα στις προσδοκίες των μαθητών, των γονιών και της σύγχρονης κοινωνίας, βρίσκοντας αμέτρητους τρόπους να διδάξει στα παιδιά πώς να προσαρμόζονται σε κάθε πλαίσιο.

Ζεις μια νέα ζωή για κάθε νέα γλώσσα που μιλάς. Αν ξέρεις μόνο μία γλώσσα, ζεις μόνο μία ζωή.

Τσέχικη παροιμία.

Online και Φυσικές Τάξεις

Η αξία της τάξης και της φυσικής παρουσίας σε αυτήν είναι πραγματικά ανεκτίμητη! Η γνώση και η εκπαίδευση, όμως, δεν περιορίζονται σε τέσσερις τοίχους. Το Σχολείο μας προσαρμόστηκε με επιτυχία στις ανάγκες της εποχής για εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (online lessons) και παρέχει τη δυνατότητα επιλογής τάξεων με φυσική παρουσία, καθώς και  διαδικτυακών μαθημάτων.

Αίτηση Εγγραφής Μαθητή