- Η επαφή με την ξένη γλώσσα, η επικοινωνία με τους συμμαθητές και η κοινωνικότητα βοήθησαν τα παιδιά να επιστρέψουν στην ασφάλεια της καθημερινότητάς τους και να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εκπαιδευτική διαδικασία με χαρά.
- Μαθητές που είχαν συνδέσει το διαδίκτυο μόνο με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια συνειδητοποίησαν σταδιακά την χρήση του στην εκπαιδευτική διαδικασία.
- Τα online μαθήματα βοήθησαν τους ντροπαλούς μαθητές να εκτεθούν και να μιλήσουν πιο δυνατά και αποφασιστικά, τόσο στα προφορικά όσο και στην παρουσίαση εργασιών.
- Μαθητές που απουσίαζαν από την φυσική τάξη για ποικίλους λόγους δεν έχασαν κανένα μάθημα.
- Οι μικροί μαθητές προσαρμόστηκαν αμέσως τόσο στην ασύγχρονη εκπαίδευση όσο και στα online μαθήματα, αποδεικνύοντας πόσο αποτελεσματικά μπορούν να μάθουν δεξιότητες πληροφορικής (computer skills) παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω.
- Όσο πιο θετικοί και ανοιχτοί ήταν οι γονείς στην χρήση τεχνολογίας στην εκπαίδευση, τόσο μεγαλύτερη ανταπόκριση, ενθουσιασμό, αλλά και καλύτερη επίδοση είχαν τα παιδιά.
- Ο συνδυασμός ασύγχρονης (platform) και σύγχρονης (zoom) εκπαίδευσης βοήθησε τους μαθητές να αποκτήσουν απαραίτητες δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως δεξιότητες διαχείρισης χρόνου και αυτονομίας.
Αν και η φυσική τάξη και επαφή είναι μαγική, η τεχνολογία στα χέρια δασκάλων που αγαπούν τη δουλειά τους και τους μαθητές τους μπορεί να κάνει τη διαφορά. Γιατί ο δάσκαλος αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα στις προσδοκίες των μαθητών, των γονιών και της σύγχρονης κοινωνίας, βρίσκοντας αμέτρητους τρόπους να διδάξει στα παιδιά πώς να προσαρμόζονται σε κάθε πλαίσιο.