Επιμονή: Αυτή η Υπερδύναμη

10 Απρ 2021
Επιμονή: Αυτή η Υπερδύναμη

Όλοι κάποια στιγμή αισθανόμαστε  ότι φτάνουμε στα όριά μας... Μαζεύουμε... Μαζεύουμε... Εκνευριζόμαστε γιατί χάσαμε μια ευκαιρία ή μια δύσκολη μάχη και μας φταίνε όλα... Εκτροχιαζόμαστε...

Αυτή η τόσο επίπονη εμπειρία είναι πολύτιμη για την εξέλιξή μας!

Αφού πέσουμε, θα σηκωθούμε, θα μάθουμε, θα βελτιωθούμε, θα δυναμώσουμε. Μόνο τ΄ αγάλματα δεν λυγίζουν. Η κατάκτηση των μακροπρόθεσμων επιθυμιών ενέχει κόπο, χρόνο και φυσικά δυσκολίες. Το άτομο που επιμένει, θα αντιμετωπίσει συνθήκες και καταστάσεις , τις οποίες θα υπομένει όταν η κούραση και η απογοήτευση πιθανά το ταλανίζουν. Η επιμονή του, ως ενεργητική επανάληψη της συμπεριφοράς ή των πράξεών του παρά τα εμπόδια, θα οδηγήσουν τον καθένα μας στην επίτευξη των στόχων και την κατάκτηση των ονείρων του.

Άλλωστε, όπως και στη φύση, όλα κάνουν τον κύκλο τους δημιουργώντας αλυσίδες με το μέλλον. Σκεφτείτε πως όπως ο ήλιος ανατέλλει κάθε πρωί και δύει κάθε απόγευμα, έτσι κάθε δυσκολία στη ζωή δεν είναι στάσιμη. Αρκεί να θυμόμαστε ότι κάθε τι που κάνουμε, χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια και επιμονή για να γίνει κτήμα μας. Είναι πραγματικός πλούτος ο συνδυασμός υπομονής και επιμονής, γιατί μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε προβλήματα που καθημερινά συναντάμε στη ζωή μας με ηρεμία, ψυχραιμία ή με χιούμορ, που ενδεχομένως συχνά να μας γλιτώσει από μπελάδες.

Εκτός από επιμονή, είναι σημαντικό να θέτουμε ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους, Ας σκεφτούμε τι χρειάζεται για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει.  Ας αναλογιστούμε τα εμπόδια που μπορεί να συναντήσουμε και τις εναλλακτικές για να τα ξεπεράσουμε. Για παράδειγμα, κάποιος κάνει μια πολεμική τέχνη και θέλει να δηλώσει συμμετοχή σε αγώνες. Ξέρει ότι λόγω της πανδημίας δεν είναι εφικτό να προπονηθεί στη σχολή και ότι ίσως η τεχνική ικανότητά του να μην μπορεί να φανεί σε μια βιντεοσκόπηση. Αν όμως πιστεύει στον εαυτό του και κάνει προπόνηση ακόμα και σε πάρκο, θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο του δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του.

Αν η προσπάθειά μας οδηγήσει σε αποτυχία, δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε στις ικανότητές μας βρίσκοντας άλλους τρόπους υλοποίησης των στόχων μας. Άλλωστε όλα είναι θέμα οπτικής. Ο Τόμας Έντισον απέτυχε πολλές φορές προτού καταφέρει ν’ανάψει τον πρώτο ηλεκτρικό λαμπτήρα. Δήλωσε ότι δεν απέτυχε, απλά ανακάλυψε χιλιάδες τρόπους με τους οποίους ήταν αδύνατον ν’ανάψει μια λάμπα!

Με επιμονή θα κερδίσουμε αυτά που ονειρευόμαστε, δεν θα μας χαριστεί τίποτα.

Αρκεί να μην ξεχνάμε πως «Ο πιο σίγουρος δρόμος για την επιτυχία είναι πάντα να δοκιμάζεις ακόμα μια φορά.»

Τ. Έντισον

Η τεχνολογία από μόνη της δεν πρόκειται να εξελίξει την εκπαίδευση, ωστόσο μπορεί να αποτελέσει ισχυρό μέρος της λύσης.

Sundar  Pichai

Online και Φυσικές Τάξεις

Η αξία της τάξης και της φυσικής παρουσίας σε αυτήν είναι πραγματικά ανεκτίμητη! Η γνώση και η εκπαίδευση, όμως, δεν περιορίζονται σε τέσσερις τοίχους. Το Σχολείο μας προσαρμόστηκε με επιτυχία στις ανάγκες της εποχής για εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (online lessons) και παρέχει τη δυνατότητα επιλογής τάξεων με φυσική παρουσία, καθώς και  διαδικτυακών μαθημάτων.

Αίτηση Εγγραφής Μαθητή